internationale conferenties

LIFE RIPARIAS voorgesteld op internationale conferenties

LIFE RIPARIAS nam deel aan heel wat netwerkevenementen, met inbegrip van de International Conference on Aquatic Invasive Species (ICAIS), the International Conference on Ecology and Vegetal Community (EcoVeg15) en de Empowering Biodiversity Research Conference (EBR II).

Deze conferenties zijn voor het LIFE RIPARIAS-team een uitgelezen kans om te leren van en kennis uit te wisselen met initiatieven uit de hele wereld om het wereldwijde probleem van invasieve uitheemse soorten aan te pakken. Het stelt het team ook in staat het project internationaal voor te stellen en te promoten.

obj 426 obj 427

Deelname aan andere netwerkevenementen/-conferenties staat voor 2022 nog op de agenda, zoals NEOBIOTAde International Conference on Biological Invasions die in september 2022 plaatsvindt. Het project zal ook een sessie houden op de TDWG conference over "hoe beheersgegevens over wilde dieren en invasieve uitheemse soorten kunnen worden uitgewisseld", tijdens welke een ontwerp-gegevensmodel zal worden gepresenteerd. Ook zal feedback van internationale initiatieven worden verzameld. 

obj 425